Gå til hovedinnhold

Bokhandeltips

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her på Leselyst, og grunnen er, ironisk nok, at jeg skriver masteroppgave i allmenn litteraturvitenskap. Det er altså lesing og litteraturanalyse som holder meg unna å lese og blogge om det jeg leser...
For øyeblikket lever og ånder jeg Dracula, og har nå skaffet til veie rundt 50 titler jeg mener er relevante for oppgaveskrivingen, i tillegg til å ha lastet ned enda flere artikler fra JSTOR og lignende tidsskriftarkiver hvis samlinger er tilgjengelige for alle som er tilknyttet UiO, så jeg har flust å henge fingrene i, og beklageligvis lite å anmelde og kommentere. I fravær av mer interessant informasjon kan jeg i det minste opplyse om at Amazons utlånstjeneste for Kindlebrukere er åpen for nordmenn, hvilket betyr at man kan ha boken på sitt lesebrett (eller på sin datamaskin) i et begrenset tidsrom og betale for hvor lenge man ønsker å ha den, fremfor å betale full pris for noe man bare ønsker å kikke i. I tillegg anbefaler jeg alle som vurdere å bruke en Kindleutgave som kilde i en akademisk oppgave å kontrollere at utgaven har sidetall - ellers sliter man, ettersom man skal oppgi presise referanser. Dersom det ikke står spesifisert i bokdetaljene, kan man laste ned et utdrag og se om sidetallene vises, og derme gjøre et informert valg!

I tillegg kan jeg anbefale alle som ønsker å få bøker rimelig om å sjekke brukt-seksjonen hos britisk og amerikansk amazon, samt hos abebooks (de har forøvrig en interessant seksjon om boksamling, utgaver, vedlikehold og kjøp - altså mye interessant for en bokelsker! Den finner dere her) - ofte kan man få en bok langt billigere dersom man aksepterer at den er "veldig god. Ingen eselører eller notater. Omslag noe falmet". I tillegg gir dette en muligheten til å skaffe bøker som ikke lenger er tilgjengelige fra forlaget.

Ellers er det vel bare å ønske dere mange gode lesestunder fremover - så kommer det vel noe fra meg når jeg har kommet litt lengre med oppgaven min, og finner tid til "irrelevant" lesing!

(for å vise at jeg ikke er helt borte, har jeg lagt ut/oppdatert flere lenker i lenkesamlingen, og publisert en artikkel om bokdatabaser)

Kommentarer