Gå til hovedinnhold

Om Leselyst

"Leselyst" er en blogg om og for leselyst. Dens mål er å stimulere min og deres lyst til, og glede av, å lese gode bøker. Den sikter ikke mot å bli en ressurs for latsabber som ikke gidder å skrive ut bokanmeldelsene de har fått beskjed om å skrive av lærerne sine, og har neppe allverdens relevans for sådanne heller.

Hvem blogger?
Jeg blogger. "Jeg" betyr i denne sammenheng "Renate", og Renate har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap og bor sammen med rundt 1200 bøker og to katter. Renate leser gjerne på norsk og engelsk, og klarer seg på svensk og dansk. Renate har fått en ny venn ved navn Kindle, og liker ellers å skrive om seg selv i 3. person.

Hva leses?
Jeg leser med glede romaner, noveller, dikt, drama, biografier og de fleste andre genre, foruten krim og "spenning" - den slags interesserer meg ikke noe videre. Dessuten har jeg en svakhet for bøker om vampyrer, og overser gjerne mangelen på "litterær kvalitet" for deres skyld. Skriver jeg noe om dem i ettertid må imidlertid de strenge brillene på plass, og da er jeg nok ikke like nådig :-P

Jeg vil bidra!
Jeg foretrekker å stå alene om lesing og skriving, men blir veldig glad for gode boktips!
Skriv en epost til renate@leselyst.com med tipset ditt, så skal jeg tenke på det :-)