Gå til hovedinnhold

Bestilt nytt lesestoff

Det blir lite tid til lesing om dagen, ettersom jeg jobber hver dag og gjør klar heimen for en liten kattunge, men jeg har i det minste fått bestilt boken "Flowers for Algernon"!
Jeg leste novellen som boken er bygget på på norsk i 9. klasse, og ble helfrelst, så det blir spennende å se om boken fascinerer like mye!
Kort fortalt handler den om Charlie Gordon som er blant dem med litt lite håndbagasje. Charlie ønsker imidlertid å bli smartere, og deltar på voksenopplæring for å lære å lese og skrive ordentlig ved siden av ryddejobben han har på dagtid. Så blir han plukket ut til å delta i et eksperimentelt forskningsprosjekt for intelligensøkning, og leseren følger Charlies reise fra stokk dum til genial gjennom dagboken hans.

Slik jeg husker novellen, var den først og fremst trist, men også veldig menneskelig - som når Charlie beskriver frustrasjonen han føler i forbindelse med en Rorschach-test han ikke forstår hensikten med. Han skal se flekker i blekket, men ser ikke noe annet enn vilkårlig blekksøl, og er samtidig livredd for å mislykkes i testen.

Vel, skal skrive mer når jeg har lest fullversjonen av boka!

Kommentarer